Yangın Çıkış Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Bundan dolayı yangın merdivenlerinin takkadak her yerde, özellikle de koca binalarda olması kişilerin sevimli kaybı yaşamadan felaketlerden uzaklaşmasına da katkı katkısızlamaktadır. Buna göre yangın merdiveni yönetmeliği kapsamınca yangın merdiveni şartları da yine oluşturularak çoğu yerde yangın merdiveni zorunluluğu da getirilmiştir.

Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A sınıfı bir yangın kapısı umumiyetle 60 dakika, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 dakika süresince yangına karşı peklik gösterebilir. Yangın kapısı seçer, bu dayanıklılık sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Web sitesine giriş yapmış olduğum andan mebdelayarak, bu sayfadaki formu kullanmam da dahil ayrılmamla son gören süreçte, ışıklandırma Metninde teferruatlı olarak bahsedilen verilerin işlendiği konusunda bilgilendirildiğimi ve bu kapsamda Bayrakcı Mühür tarafından gerçekleştirilecek veri işleme sürecine açık rıbindirimın bulunduğunu ikrar, beyan ve taahhüt ederim. Bilgileriniz kızılındı. Teşekkür Ederiz.

Fevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da esenlayabiliriz. Örneğin 120 an dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu kabilinden farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Yangın Kapısı gerçek amacı insanların muhatara kararlamadan binadan ayrılarak dışarıya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Kanun ve yönetmeliklere gereğince düzenlenen yangınla mücadele adımlarının tümna hassasiyetle yaklaşılarak projelendirilmesi gerekir. Yangın yerine bütün projelendirme hizmetlemlerinizi kişi ve esrar kaybınızın ortadan kalkması yerine uyguluyoruz.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken nazarıitibar edilmesi müstelzim en önemli uzuv panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin abur cubura düşmesidir.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme geçirmek karınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut bina denetiminden mesuliyetli özel üretimlardan düşünce yok etmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari kuruluşsına şayan yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına elverişli türler tercih edilebilir.

üste Yangın Kapısının üzerinde mevcut panik amerikan bar kilit sisteminin bile sorunsuz çhileıştığından tehlikesiz olunmalıdır.

Açılıp - kapanma ustalıklevinin sorunsuz namına getirilmesi gereken mekanizmalar olan Yangın Baplarında muayyen periyotlarla bu gestalt yoklama edilmelidir. 

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat vesair kapı imalatları kabilinden değildir. Nazarıitibar edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Yangın kapıları binadaki insanların yangın esnasında dumandan veya ateşten etkilenmeden dışarıya çıkabilmelerini sağlayan yangına dayanıklı baplardır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanların hızlı bir şekilde ve güvenle tahliye edilebilmesi yürekin hayati öneme sahiptir. Araştırmalar yangın kafaladıktan sadece 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla Yangın çıkış kapısı istanbul dolduğu ve 6 dk yürekindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Kaçış merdivenlerinin duvar, tavan ve ayaında tek yüzıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 an dayanıklı esrar sızdırmaz kapı ile vesair bölümlerden ayrılır.

Report this wiki page